بخشایی با بیان اینکه طرح سیستم های نوین آبیاری با ایجاد یک درآمد ثابت می تواند ماندگاری جمعیت در روستاها را افزایش دهد، گفت: از مزایای اجرای این طرح می توان به صرفه جویی در مصرف آب و کاهش ۱۵ تا ۲۵ درصد برداشت از منابع آبی اشاره کرد.
«داوود بخشایی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند اظهار داشت: تاکنون بیش از 2 هزار و 694 هکتار از اراضی کشاورزی سطح شهرستان طبس مجهز به سیستم های نوین آبیاری شده اند که از این تعداد 50 طرح آبیاری کم فشار و تعداد 108 طرح آبیاری تحت فشار است.
مدیر جهاد کشاورزی طبس با بیان اینکه امسال 17 میلیارد و 200 میلیون ریال اعتبار مصوب برای اجرای طرح های سامانه نوین آبیاری در طبس در نظر گرفته شده است، افزود: اعتبار بلاعوض پرداختی در سال جاری به ازای اجرای هر هکتار در طرح های آبیاری کم فشار به میزان 77 میلیون ریال و برای طرح های آبیاری تحت فشار به میزان 227.5 میلیون ریال تعیین شده است.
وی در ادامه گفت: امسال میزان تسهیلات بلاعوض بخش آبیاری کم فشار نسبت به سال گذشته 10 درصد و میزان تسهیلات بلاعوض در بخش آبیاری تحت فشار 30 درصد افزایش نسبت به سال گذشته داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی طبس با اشاره به اینکه طرح سیستم های نوین آبیاری راندمان بخش کشاورزی را 90 درصد افزایش می دهد، افزود: این طرح کاهش هزینه های تولید با مکانیزه نمودن آبیاری، افزایش بهره وری و افزایش عملکرد محصول را به دنبال دارد.
وی در ادامه عنوان کرد: اجرای این طرح می تواند به بهبود سطح اقتصادی و رضایت شغلی کشاورزان کمک کند و با ایجاد درآمدی ثابت در ماندگاری جمعیت در روستاها تاثیرگذار باشد.
بخشایی در پایان با تاکید بر اینکه صرفه جویی در مصرف آب یکی از مهم ترین تاثیرات اجرای این طرح است، گفت: با اجرای طرح سامانه های نوین آبیاری میزان برداشت از منابع آبی و آبخوان ها حدود 15 تا 25 درصد کاهش خواهد یافت.
My comments