الف) واحدهای گلخانه ای در حال احداث :

  1. به تعویق انداختن نصب پوشش سقف گلخانه
  2. درصورت اجرای پوشش گلخانه، لازم است نسبت به تعبیه و فعال سازی سیستم حرارتی( هیتر و ..) در زمان بارش برف اقدام گردد.
  3. عایق بندی لوله های سوخت و آب
  4. تخلیه لوله های آب رسانی

ب) واحدهای گلخانه ای فعال و واحدهای پرورش قارچ :

  1. تعبیه و راه اندازی موتور برق اضطراری و اطمینان از کارکرد صحیح آن قبل از وقوع سرما و یخبندان
  2. ذخیره سازی سوخت مایع در واحدهای گازسوز (به ازای هر 1000 مترمربع حداقل 2000 - 1000 لیتر گازوئیل)
  3. مجهز کردن سیستم گرمایشی(هیتر) به مشعل های دوگانه سوز
  4. عایق بندی مخازن سوخت، لوله های سوخت و لوله های آب
  5. کنترل و بازرسی سیستم های حرارتی و احیانا" تعمیر آن و اطمینان از کارکرد صحیح آن

6 . کنترل کارکرد صحیح سیستم های اتوماسیون

  1. دوپوش نمودن پوشش گلخانه با اولویت دیواره های جانبی

8 . بازبینی پوشش گلخانه و اطمینان از سالم بودن آن

  1. متعادل نمودن دمای محیط گلخانه به علت اختلاف دمای روز و شب
  2. تمهیدات لازم برای جلوگیری از یخ زدگی مخازن داخل گلخانه(مخازن آب ،سوخت ،تغذیه و غیره)
  3. حضور دائم نگهبان و مسئول فنی جهت کنترل سیستم حرارتی و روشنایی درواحد تولیدی علی الخصوص در شب های برفی و یخبندان
  4. استفاده از یک لوله هواکش 4 اینچ در کنار مشعل های گازوئیل سوز
  5. هرس درختانی که گلخانه ها در سایه انداز آنها قرار گرفته اند به منظور جلوگیری از خسارات ناشی از شکستگی تنه و شاخه درختان به علت سنگینی بار برف
  6. برف روبی مداوم به منظور جلوگیری از انباشت بار برف در گلخانه های سنتی و چوبی
  7. پیش بینی تمهیدات مناسب برای جلوگیری از یخ زدگی بستر کشت و مواد اولیه تولید بستر کشت قارچ خوراکی

ج- بخش گل و گیاهان زینتی فضای باز

  • استفاده از کاه و کلش در بین درخت و درختچه های زینتی جهت حفظ گرمای خاک.
  • استفاده از بخاری های باغی و دستگاههای تولید مه یا دود به منظور افزایش دما در محیط باغ به هنگام وقوع سرما.
  • انجام تمهیدات لازم جهت مصون سازی گل و گیاهان زینتی در زمان بارش برف یا تگرگ.
  • استفاده از ارقام مقاوم به خشکی و کم آبی
  • مراقبت بهینه از بذور در حال رشد یا نهال های جوان که آسیب پذیری بیشتری دارند در زمان بروز سرما یا گرمای بیش از حد.
  • تغذیه بهینه گیاه به منظور مقابله با تنش های محیطی به آفت و بیماری ها.
  • استفاده از روشهای آبیاری تحت فشار به منظور کاهش مصرف آب و تغذیه بهینه.
  • احداث اتاقهای مجهز به دستگاه سردکننده به منظور نگهداری بهینه گلهای شاخه بریده.
  • حذف علف هاي هرز در محيط كشت.